Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN onthult Eredivisie ’19

De AFBN heeft het nieuwe competitieschema onthuld voor seizoen 2019. Uit het schema is op te maken dat zes teams in het nieuwe seizoen de Eredivisie vormen. De Eredivisie start op 24 februari met een vol programma. In het weekend van 6 en 7 juli staat de Tulip Bowl gepland.

Amsterdam Crusaders, Lightning Leiden, Lelystad Commanders, Groningen Giants, Hilversum Hurricanes en Arnhem Falcons zijn de Eredivisionisten. Dit betekent dat de AFBN afscheid heeft genomen van het combinatieteam 010 Trojans/Spijkenisse Scouts en de Amsterdam Crusaders aan de formule heeft toegevoegd.

De hoofdmacht van de Cru keert terug na een teleurstellend seizoen op Europees niveau. Dit betekent dat promovendus Amsterdam Crusaders II gewoon blijft hangen in de Eerste Divisie.

Overigens blijft het seizoenschema elk jaar een heet hangijzer. Ook dit jaar gaat het niet zonder slag of stoot en wordt het geheel waarschijnlijk weer de prullenbak ingegooid. “Het is geheel tegen de afspraken in,” laat een bestuurder ons weten. Volgens hem was de afspraak om een Eredivisie met acht teams te formeren.

Als gevolg zijn Groningen Giants, Arnhem Falcons, Utrecht Dominators en Hilversum Hurricanes bezig een brief te formuleren voor een spoed-ALV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *