Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vier teams eisen spoed-ALV

Vier teams van American Football Bond Nederland hebben een brief gestuurd naar het AFBN Bestuur en sturen aan op een spoed-ALV om misstanden in het seizoenschema te verhelpen. De brief is afkomstig van de Hilversum Hurricanes en ondertekend door Groningen Giants, Flevo Phantoms en Utrecht Dominators.

In het openbaar gemaakte seizoenschema van de AFBN bestaat de Eredivisie uit zes teams en dat is niet conform afspraak, aldus de vier teams. Zij schrijven: “Als oplossing is er gekozen om te snijden in de Eredivisie en teams terug te zetten naar de eerste divisie. Dit had naar onze mening, en conform aangenomen voorstel, niet moeten gebeuren. Tijdens de voorbereiding van het schema is dit ook kenbaar gemaakt aan het ad-interim bestuurslid Technische Zaken. Toch is ervoor gekozen om niet conform aangenomen voorstel te handelen. Naar onze mening staat, als er al afgeweken wordt van het aangenomen voorstel, eerder het aantal divisies (twee i.p.v. drie) ter discussie, dan dat er gesneden wordt in het aantal teams in de Eredivisie.”

De verenigingen voelen zich niet gekend. Tijdens een technische vergadering in september werd besloten de Eredivisie te allen tijde uit acht teams te laten bestaan. Teams als Groningen Giants, Flevo Phantoms en Utrecht Dominators wilden hiervoor zelfs de stap naar de Eredivisie maken. De leden van de AFBN stemden op 20 oktober in met het voorstel.

De vier clubs vinden het nu onbegrijpelijk dat er niets met het besluit is gedaan. Aldus de brief: “Als besluiten uit algemene ledenvergaderingen, voorbereid in technische vergaderingen, op deze manier worden genegeerd komt het vertrouwen in het geding. Daarnaast is het simpelweg zonde van de tijd en energie die we er met zijn allen in steken. Om tot een goede oplossing te komen lijkt het ons zinvol om als leden van de AFBN bij elkaar te komen, om samen een juiste opzet af te stemmen voor het wedstrijdschema 2019.”

De eerste wedstrijden staan gepland voor medio februari. De tijd dringt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *