Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Slechts 16 AFBN-teams in 2019

Vier teams hebben een spoed-ALV aangevraagd om het tij rondom het competitieschema 2019 te keren. Wat veel footballfanaten zich echter niet beseffen is dat er slechts 16 teams over zijn om in te delen. Heeft het dan nog zin om in drie afzonderlijke divisies te spelen?

Het antwoord, ook van het viertal teams dat om een spoed ALV vraagt, is ‘nee’. De teams in kwestie willen dan ook graag terug naar twee divisies om zo een zo sterk mogelijke Eredivisie te creëren met acht teams. Hoe komt het dat Nederland opeens nog maar de beschikking heeft over 16 amateurverenigingen?

Een groot deel van het antwoord ligt in het samengaan van de Eindhoven Raptors, Tilburg Wolves en Spijkenisse Scouts. De drie organisaties hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan in 2019 door het leven als de ‘Predators’. Hopelijk heeft het drietal lering getrokken uit voorgaande combinatie-teams, want die bestaan inmiddels niet meer. Aangezien Spijkenisse afgelopen seizoen nog samenheulde met 010 Trojans moet het qua informatievoorziening wel goed zijn.

De Amersfoort Untouchables vormden in 2018 een combiteam met Purmerend Barbarians, maar dat team is volledig opgeheven en doet aankomend seizoen aan geen enkele competitievorm mee. Purmerend zelf probeert zich dapper staande te houden en het is dan ook de vraag of zij in 2019 opnieuw aankloppen bij een bestaande partij, zoals bijvoorbeeld Amsterdam Panthers.

Navraag leert dat er ook in Alphen dit seizoen geen American football-team op de been kan worden gebracht.

Wel terug van weggeweest lijken de Enschede Broncos. Voor de andere teams in aantocht komt het seizoen echter te vroeg. De Apeldoorn Monarchs zijn al toegelaten als lid, maar concentreren zich voorlopig eerst op flag football. En het initiatief West-Frisian Outlaws moet nog door de ballotage-commissie van een ALV om een aspirant-lidmaatschap te verwerven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *