Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spoed-ALV: andere competitieopzet

Tijdens de spoed-ALV op zaterdag 12 januari is besloten de wedstrijdcommissie een ander competitieschema te laten opstellen.

Met 10 tegen 7 stemmen koos de Algemene Ledenvergadering voor een Eredivisie met acht teams en een Eerste Divisie met acht teams.

De vraag is nu welke teams er in de Eredivisie moeten worden gepropt. Uiteraard zijn daar de Eredivisionisten van vorig seizoen. Laat Amsterdam Crusaders, Lightning Leiden, Arnhem Falcons, Hilversum Hurricanes en Lelystad Commanders in ieder geval geen verrassing zijn. En laat het ook geen verrassing zijn dat de 010 Trojans en Spijkenisse Scouts in dat geval degraderen.

Maar om van vijf teams acht te maken zijn er dus drie andere teams nodig. Als we naar de ranking van vorig seizoen kijken, dan moeten Den Haag Raiders, Flevo Phantoms en Groningen Giants richting de hoogste divisie.

Den Haag Raiders heeft eerder aangegeven dat het niet over voldoende spelers beschikt om over anderhalve maand door te schuiven naar het hoogste niveau in Nederland. Utrecht Dominators heeft aangegeven de plek in de Eredivisie in te willen nemen, mits ook Groningen de move maakt.

De spoed-ALV heeft de competitie een maand voor aanvang weer op de kop gezet. Wij zijn erg benieuwd waar de wedstrijdcommissie mee op de proppen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *