Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Goed begin voor AAF

De Alliance of American Football-league is gisteravond afgetrapt. De liga heeft een aantal veelbelovende aanpassingen gedaan ten opzichte van het reguliere NFL American football-seizoen.

Voor liefhebbers en haters van de VAR in Nederland: in de AAF krijgen supporters live een inzage in wat er tussen de referees en de VAR wordt besproken. Dit helpt met het begrip op de tribunes als het spel lang stil ligt.

Ook een gave toevoeging aan het geheel: als je van de Mic’d Up filmpjes van de NFL houdt, dan vind je de AAF helemaal geweldig. Tijdens de wedstrijd krijg je namelijk live audio uit de coaching box naar de zijlijn en vice versa.

De AAF heeft verder aanpassingen gedaan, waardoor de totale duur van een wedstrijd rond de 150 minuten ligt. De playclock is 35 seconden en er zijn geen televisie time-outs. Het heeft daarnaast de quarterbacks niet zo hoog zitten als de NFL, getuige de play hieronder, waar geen flag voor werd gegooid.

In de openingsronde van de AAF werd nog niet veel gescoord. De league wijt dat echter aan de korte tijd die teams hebben gekregen om tijdens trainingskamp op elkaar ingespeeld te raken.

81% van de spelers heeft een verleden in de National Football League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *