Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verliezend finalist begint zondag tegen Arnhem Falcons

Lelystad Commanders speelt zondag de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Arnhem Falcons. Vorig seizoen speelden de ploegen ook tegen elkaar en deelden de formaties de overwinningen.

Hoofdcoach Michiel Veerkamp heeft een selectie op de been weten te brengen die kan wedijveren met de selectie van vorig seizoen. Op de site van de AFBN meldt hij: “Onze kracht als team ligt vooral in onze veelzijdigheid. We kunnen op offense zowel goed passen als rennen. En onze defense, vorig seizoen de drijvende kracht van ons team, is niet minder geworden. Ik weet dat mijn ervaren spelers al maanden uitkijken naar dit moment en dat er, nu de wedstrijd dichterbij komt, op hoog niveau en scherp getraind wordt. Dit is voor mij als coach een teken dat spelers er klaar voor zijn. Ik hoop op een harde en eerlijke wedstrijd, zonder blessures, waarbij de rookies uit ons team kunnen laten zien wat ze in zich hebben.”

Lelystad Commanders heeft op de skill posities ervaren mannen op het veld. Zo heeft de ploeg de AFBN MVP van vorig seizoen in de gelederen. Carlo van Deventer pakte tijdens de Super Bowl Party de prestigieuze award en zette zo een uitroepteken achter zijn seizoen. Op afbn.nl meldt hoofdcoach Veerkamp: “Het is de kroon op hard werken voor Carlo. Voor mij als coach is het leuk dat ik mag zeggen dat ik de MVP van 2018 onder mijn hoede had, maar zoals Carlo al zei tijdens de uitreiking is de MVP award vooral een teamprestatie. Het team staat binnen het American football altijd op de eerste plaats en er is geen speler die het in zijn eentje doet. Wat dat betreft is de MVP award van Carlo dus een klein beetje een MVP award voor iedere speler in ons team.”

Een opsteker voor de verliezend finalist van vorig seizoen is dat running back Sidney Kunst keert na blessureleed terug bij de ploeg uit Lelystad. Met Frank van Deventer als wide-out lijkt de drie-eenheid weer klaar om verdedigingen nachtmerries te bezorgen.

Aan de kant van Arnhem kunnen ze niet over dezelfde ervaring op quarterback leunen. AJ Hobbelink is niet meer terug te vinden onder center. Zijn vervanger heet Jeroen van der Burght, die in de backfield in ieder geval wordt geflankeerd door oude rotten in het vak, Lennard Harris en Joost Holtslag.

Hoofdcoach Christian Heister van de Falcons: “We hebben een zeer gemengd team. Veel jongens met ervaring, maar ook veel jonge jongens. Het wordt interessant om te zien hoe dat op wedstrijddag allemaal samenwerkt. We hebben wel oefenwedstrijden gehad en een trainingskamp, maar een live game is toch anders. We hopen ons zondag goed te kunnen bewegen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *