Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons krijgen gelijk, maar verliezen alsnog

De Arnhem Falcons hebben van de bond te horen gekregen dat de touchdown op de 87-yard run van Lennard Harris niet had mogen worden afgekeurd. Maar niet vanwege de reden die werd aangedragen.

Arnhem Falcons stuurden zondag een mail naar de bond, waarin het ongenoegen werd geuit over de afgekeurde touchdown. Tijdens de indrukwekkende run van Harris stond een coach in de weg van de referee en daar werd een flag voor gegooid.

Falcons stelde dat het om een eerste overtreding ging en dat deze volgens de reglementen had moeten worden bestraft met een een waarschuwing. De bond weerlegt dit. Volgens de bond mag er wel degelijk een straf van 15 yards worden uitgedeeld als de referee de coach moet ontwijken of -erger nog- tegen hem aan loopt.

Toch is er een fout gemaakt, waardoor de touchdown had moeten ‘staan’. De penalty had niet gekort mogen worden op de touchdown run, maar op de daaropvolgende play. 

Overigens heeft Falcons niets aan deze wijsheid. De play kan niet worden teruggehaald en er gaat al zeker geen streep door de zure 14-13 nederlaag tegen Lelystad Commanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *