Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Flevo geeft regerend kampioen waar voor haar geld

De Flevo Phantoms hebben vanmiddag regerend kampioen Hilversum Hurricanes goed weerstand geboden. De eerste thuiswedstrijd uit de geschiedenis van de Almeerders in de Eredivisie werd weliswaar niet gewonnen, maar een gevecht was het tot de laatste tel: 12-13.

Modder, regen, wind; het zijn meestal niet de weersomstandigheden waar quarterbacks goed in gedijen. Vanmiddag was geen uitzondering en vooral Hilversum ondervond daar hinder van. Quarterback Maurice Tielen, die de week begon als passing leader, had moeite met zijn voetenwerk en het open gooien van receivers.

Flevo Phantoms daarentegen gebruikte het drassige veld om het eigen spel te spelen. Veel runs aan de hand van running back Sjoerd van der Meer en Steef den Uijl bezorgde de thuisploeg een uitstekende uitgangspositie en een 12-0 voorsprong in het tweede kwart. Bij de two point conversion van de tweede touchdown leek Flevo Van der Meer echter te verliezen met een stevige blessure.

Zonder Van der Meer gingen de Flevolanders een paar keer in de fout. Quarterback Stefan Boon`verslikte zich in de eigen endzone door een interception te gooien richting defensive lineman Mitchell de Ruiter. De Ruiter bracht het ovaal twee yards terug voor een touchdown, alleen om te achterhalen dat de scheidsrechters een penalty in petto hadden voor Hilversum.

Vier plays later was De Ruiter wel succesvol in het creëren van de turnover, toen een fumble zijn kant op kwam rollen. Quarterback Tielen twijfelde geen moment om het cadeautje van zijn verdediging uit te pakken. Zijn touchdown-pass op Robin Hetheria was er een uit het boekje en bracht Hilversum weer terug in de wedstrijd.

Totdat Sjoerd van der Meer zich na rust weer met het duel ging bemoeien. De alleskunner probeerde met runs de verdediging van Hilversum af te troeven en mocht daarbij in de handjes knijpen dat de gasten zichzelf in de voet schoten met veel onnodige penalties. Hierdoor snoepte de thuisploeg veel minuten van de derde kwart af.

Dezelfde Van der Meer liet zich, steeds geblesseerder, ook gelden op defense door eigenhandig de daaropvolgende drive van Hilversum te stoppen met twee tackles. Hierdoor kregen de Phantoms aan het einde van het derde kwart een ideale uitgangspositie om de wedstrijd op slot te gooien. De 45-yard fieldgoal had de juiste richting, maar schoot net onder de crossbar door.

Uiteindelijk was het toch Tielen die de beslissende touchdown in de hand had. Zijn fourth-quarter pass op Stephan Rasch had veel YAC-yards. Rasch speelde de verdedigers van Flevo goed tegen elkaar uit op weg naar een touchdown. Hilversum mag de oogjes echter dichtknijpen dat de play niet op een oliedomme ‘block in the back’, van receiver Remi Waucquier voor de neus van twee referees, werd teruggefloten.

De PAT bleek uiteindelijk het onderscheidende punt. Van der Meer, die kort ervoor voor de tweede keer geblesseerd uit was gevallen, perste er nog wel een sensationele run uit. De defense van Hurricanes kwam echter niet meer in de problemen. Een sack op fourth-and-long bezegelde de moeizame overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *