Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders vanavond thuis tegen Arnhem

De Amsterdam Crusaders maakten bij het debuut in de Nederlandse Eredivisie meteen een ‘splash’. De ploeg domineerde op alle vlakken Lightning Leiden en heeft nog steeds tegen tegenpunten hoeven incasseren. Vanavond wacht Arnhem Falcons op Sportpark Sloten.

En daarmee krijgt Amsterdam een gewichtigere tegenstander voor de kiezen. Arnhem Falcons verloor weliswaar twee weken geleden tegen Lelystad Commanders, maar was verdedigend (met vier picks op quarterback Carlo van Deventer) en aanvallend over de grond (met Lennard Harris en Joost Holtslag) een waardige sparring partner voor verliezend finalist Lelystad Commanders.

Het enige waar de Gelderse formatie niet in uitblonk was de passing game en dat kan tegen Crusaders wel eens opbreken. Als de Cru Arnhem namelijk eendimensionaal maakt, kan de verdediging zich focussen op de run.

Amsterdam baadt in de tussentijd in weelde. De onverwacht grote overwinning verbloemt dat het tweede team van de Cru aan een zijden draadje hangt. Het team kwam op alle fronten goed uit de startblokken en heeft league leaders in alle grote statistische categorieën op offense.

Of dat na vanavond nog zo is, weten we na de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *