Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes zoekt naar vibe tegen Arnhem

Het AFBN Eredivisie weekend begint vanavond met een wedstrijd tussen Hilversum Hurricanes en Arnhem Falcons, beide ploegen die nog niet op volle toeren draaien.

Hilversum staat weliswaar op een ongeslagen record (2-0) na overwinningen op Utrecht Dominators en Flevo Phantoms. Beide organisaties zijn echter net gepromoveerd naar de Eredivisie en mogen geen struikelblok voor de regerend kampioen zijn. Tegen Flevo -in verschrikkelijke weersomstandigheden- sputterde de normaliter geöliede machine van Hilversum.

De kracht van de Hurricanes is dan ook dat ze als een duiveltje uit een doosje kunnen toeslaan. Tielen sloot het duel tegen Flevo af met twee touchdown passes, waaronder een mooie lob op receiver Hetharia en een pass met lekker veel YAC van tight end Rasch.

Tegen Arnhem Falcons krijgt Hilversum het zeker niet cadeau. De Falcons staan 0-2 en zoeken naar de eerste overwinning van het seizoen. De gevreesde rushing attack werd vorige week tegen Amsterdam Crusaders geëlimineerd en dat leidde tot een grote nederlaag.

De running backs van de Falcons staan te popelen om weer terug te slaan. Hilversum had een week geleden nog moeite met de running game van Flevo en voornamelijk met de hardnosed stijl van Sjoerd van der Meer. En dat is nou net een running back die gemodeleerd is naar een Joost Holtslag van Arnhem.

Beide verdedigingen zitten verder goed in elkaar, dus het is aan één van de aanvallen op een gaatje te vinden. Mooie game om te gaan kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *