Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Junior Lions niet naar EK

De AFBN heeft zich de woede op de hals gehaald van de Dutch Junior Lions en de football community. De bond moest donderdag een persbericht uit doen, dat is besloten om de Dutch Junior Lions niet naar het EK in Bologna af te laten reizen eind juli.

Volgens de bond is er de afgelopen tijd zeer intensief gerekend, vergaderd en overlegd met de staff van de Dutch Junior Lions: “Helaas zijn wij tot de conclusie gekomen dat het benodigde bedrag om af te reizen onhaalbaar is.”

De bond schuift de rekening voor de reis af op het verleden. Alhoewel de bond vorig seizoen liet weten financiele progressie te maken, lijkt dit toch niet voldoende te zijn geweest om genoeg vlees op de botten te hebben. “De belangrijkste redenen vinden hun oorzaak in de keuzes die er voor 2019 zijn gemaakt. Helaas plukt de sport in Nederland daar nu de rotte vruchten van.”

De AFBN weet dat het met deze beslissing de jeugd een groot avontuur ontneemt en dat de beslissing een enorme imagoschade oplevert. Tegelijkertijd weet de bond nog niet wat de gevolgen zijn voor de Senior Dutch Lions, waar ook een Europees Kampioenschap aanstaande is.

Op social media vallen de mensen over elkaar heen om de bond verwijten te maken. Dit lijken vooral supporters van de jeugdspelers te zijn in de vorm van teamgenoten en familieleden. Toch weet een enkeling ook de rust te bewaren om de zware beslissing te respecteren: “Het is wat het is. Als er geen geld is en we met z’n allen hebben gefaald om de sport in een goed daglicht te zetten bij sponsoren, dan is dit het beste besluit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *