Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kevin Boerman hoofdcoach 010 Trojans

De iconische ex-010 Trojans speler Kevin Boerman is de nieuwe hoofdcoach van het team. Dat heeft Boerman, in een verleden tight end bij de club, via social media bekendgemaakt.

De aanstelling van Boerman zat er aan te komen, maar is volgens eigen zeggen sneller dan verwacht. Boerman: ” Het plan was om na m’n speelcarriere in te stromen bij de coaching staf van Wouter (van den Boogaard, red.) en mij zo langzaam op te werken naar offensive coördinator en hoofdcoach. Dit is door diverse omstandigheden anders gelopen.”

Wouter van den Boogaard en Joost van den Bogert ziet Boerman als zijn grote voorbeelden: “Ik heb zoveel opgestoken van diverse coaches in mijn carrière. Van José Perez in mijn beginperiode tot John Buffaloe en John Horton bij de Lions. Maar die twee steken er toch uit. Joost vanwege zijn kennis van offenses en defensive schemes en Wouter dankzij zijn aanpak, planning en het binden van een team en zijn kennis van de run game.”

Boerman weet wat hij uit de Trojans wil halen tijdens zijn bewind: “Goal is vooral om het team te laten groeien en weer stabiel te zijn en mee te tellen in de Eredivisie.”

De 010 Trojans wonnen afgelopen weekend de Runners’ Up Bowl, dankzij een afgetekende overwinning op Amsterdam Panthers. Hierdoor heeft de ploeg een promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Boerman kan het niet laten om ook over een volgende Tulip Bowl te dromen.

“Een tulip bowl zou natuurlijk weer mooi zijn en is ook zeker mogelijk als de groep bij elkaar blijft en er wat versterkingen bij komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *