Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Engelse rugbyster scoort in preseason

De Engelse rugbyster Christian Wade scoorde donderdagnacht in preseason een fraaie 65-yards touchdown run voor Buffalo Bills. Wade is onderdeel van het International Player Pathway Program, dat ten doel heeft talentvolle spelers uit andere landen een kans in de NFL te geven.

Wade kreeg één keer de bal in handen gedrukt in de wedstrijd tegen Indianapolis Colts en stelde niet teleur. Zonder aangeraakt te worden bereikte hij de endzone.

Het International Player Pathway Program is ook het programma dat achter de NFL Combine in Keulen schuil gaat. Zonder er al te veel ophef over te maken lijkt het vreemd dat de NFL twaalf jaar na NFL Europa een speciaal programma moet oprichten om over de grens te kijken. In NFL Europa speelde zes American football-teams met een verplichting om acht nationals op het roster te hebben. Er moest altijd minimaal één national op het veld staan.

Of Wade uiteindelijk het roster haalt valt te bezien. Met Frank Gore en LeSean McCoy hebben de Bills al twee uitstekende running backs. In de derde ronde van de meest recente NFL Draft werd daar nog een running back aan toegevoegd in de persoon van Devin Singletary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *