Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Green Bay komt net te kort in Canada

Een bijzonder duel: Oakland Raiders versus Green Bay. Zoals aan het einde van de derde episode van Hard Knocks al werd aangekondigd, ontmoetten de club elkaar gisteren in Canada. Winnipeg schoot echter in alles tekort.

Het veld in Winnipeg is namelijk te kort. Bovendien staan er goalposts, naar goed Canadees gebruik, op de endzone lijn. Uit het oogpunt van veiligheid is daarom besloten om de goalline naar de 10-yards lijn te verschuiven. Omdat er kuilen in het veld zaten, werd door beide teams bovendien besloten om geen basisspelers het veld in te sturen.

Het geheel zorgde voor wat leuke taferelen en deed denken aan de “One Way Game” die Amsterdam Admirals in 2000 speelde tegen Scottish Claymores. Omdat het veld in het Olympisch Stadion tekort was, bestond een deel van de endzone uit tapijt. De NFL vond deze oplossing echter niet toereikend, waardoor werd besloten slechts één kant op te spelen. Mike Perreira was toen hoofdscheidsrechter, dus leuk om terug te kijken.

Overigens was Canada Green Bay niet goed gezind. De club kwam enkele minuten voor tijd op 22-21 achterstand door een fieldgoal van Oakland. Een Hail Mary van Packers’ quarterback DeShone Kizer werd vervolgens onderschept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *