Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Andrew Luck houdt het voor gezien

Foto: Indystar.com

Indianapolis schudt op haar funderingen. Zojuist is bekend geworden dat Andrew Luck, de 29-jarige quarterback van de Colts en alom gezien als een van de allergrootste talenten van zijn generatie besloten heeft niet langer de NFL velden te betreden. Het nieuws werd als eerste gebracht door ESPN en korte tijd daarna bevestigd door de speler zelf;

“Dit is geen gemakkelijke beslissing. Om eerlijk te zijn, het is de allermoeilijkste keuze die ik in mijn leven heb moeten maken. De afgelopen vier seizoenen ben ik in een vicieuze cirkel beland van blessures en revalidatie. Het was ongemakkelijk en genadeloos om zowel tijdens als na het seizoen in deze situatie te belanden. Stoppen met football is uiteindelijk de enige weg die ik nog zie om hier uit te geraken…”.

“Ik ben vastgelopen in dit proces en niet in staat gebleken om het leven te leiden zoals ik dat graag zou willen. Het heeft mij het plezier aan het spelletje ontnomen. Na 2016, toen ik continu met pijn speelde en niet in staat bleek om op regelmatige basis te trainen, heb ik voor mijzelf het besluit genomen om dit nooit meer te willen meemaken. Terwijl ik dit zeg bevind ik mij opnieuw in dezelfde situatie en de enige weg vooruit om eruit te komen is door te stoppen met hetgeen ik graag doe..”

Luck refereert met name aan de schouderblessure die ertoe leidde dat hij het seizoen 2017 langs de zijlijn moest toekijken. Het was de meest ernstige blessure in een lange lijst die hem de afgelopen vier jaar teisterde. Het afgelopen seizoen keerde Luck terug op de velden en speelde weergaloos als voorheen. Helaas bleek het ook dit preseason weer raak. De beenblessure waardoor hij sinds april vaker niet dan wel op het trainingsveld stond, is de definitieve aanleiding geweest om tot dit besluit te komen.

Het nieuws lekte uit tijdens de wedstrijd van de Colts afgelopen nacht tegen de Chicago Bears. Terwijl het bericht gebracht werd door de commentatoren toonden tv-beelden de quarterback langs de zijlijn pratend met zijn opvolger Jacoby Brissett en andere teamgenoten.

De berichtgeving sijpelde al snel door naar de tribunes en werd met luid gejoel ontvangen. Het zal voornamelijk een uiting van het gevoel van onmacht geweest zijn over het einde van een tijdperk van hun wonderkind en het besef dat Andrew Luck nooit meer te bewonderen zal zijn op de NFL velden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *