Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

A.B. vrij man; release door Oakland Raiders

Het leek goed af te lopen: het sprookje tussen Antonio Brown en Oakland Raiders bleef in stand, toen de wide receiver gisteren in de kleedkamer van het team zijn excuses maakte tegenover teamgenoten. Niets blijkt echter minder waar, de Oakland Raiders hebben A.B. vandaag ‘released’.

Hoe anders leek de wereld gistermiddag. Brown leek oprecht in zijn excuses, Gruden maakte een dansje en bevestigde meteen dat de receiver maandagavond op het veld zou staan. Tot er vannacht een video met de titel ‘This is my life. Aint no more games” verscheen. Vanmiddag werd de video opgevolgd met een Instagram-post. In een kort, maar krachtig betoog vraagt hij de Oakland Raiders daar om zijn ontslag.

De reden lijkt de boete te zijn die de Raiders gisteren oplegde aan Brown. De boete (215.074 dollar) maakt het mogelijk voor het team om onder het gegarandeerde geld uit te komen dat de Raiders hem zijn verschuldigd. Dat is een kleine 29 miljoen euro.

Brown lijkt zich in de post vrij te wurmen van het keurslijf van een footballspeler. Volgens eigen zeggen weet Brown al een tijdje dat hij kan ballen, maar wil hij zichzelf nu bevrijden en een eigen leven leiden.

Wellicht dat de speech van Andrew Luck een kettingreactie heeft losgemaakt bij jongens die miljoenen hebben verdiend en niet langer lijf en ledematen in de weegschaal willen leggen, voor iemand anders die daar (veel) rijker van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *