Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nick Foles breekt sleutelbeen

Wat gisteren begon als een hoopvolle nieuwe start van het seizoen is gisteren uitgedraaid op een regelrechte ramp voor de Jacksonville Jaguars. Niet enkel verloren ze hun eerste wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs. Quarterback Nick Foles brak ook nog zijn sleutelbeen in het eerste kwart van de wedstrijd.

Toegegeven. De Jags waren underdog in de wedstrijd tegen de Chiefs. Maar tot het uitvallen van Foles zag het er niet slecht uit voor Jacksonville. Na een vroege achterstand zorgde een waanzinnige touchdownpass van Foles naar Chark voor een 10-7 achterstand.

De voormalige superbowl-MVP zag er fris uit, scherp. Met vijf completions op acht worpen voor 75 yards en een touchdown. Bij die laatste pass sloeg het noodlot toe. Terwijl de rest van het team de 35-yard touchdown pass van DJ Chark vierde, wandelde Foles naar de zijlijn terwijl hij zijn arm vasthield.

Het verdict? Een gebroken sleutelbeen en het einde van zijn wedstrijd. Er is nog geen update over hoe lang Foles zou uit zijn. Te verwachten is minstens 8 weken. Zo lang was Aaron Rodgers ook uit toen hij zijn sleutelbeen brak in 2017.

Hij werd vervangen door rookie quarterback Gardner Minshew. Die mocht toch tevreden terugkijken op zijn eerste minuten in de NFL. Met 22 completions op 25 pogingen voor 275 yards, twee touchdowns en één interception.

Update: Nick Foles is door de Jaguars op IR gezet en mist de rest van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *