Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN wacht opnieuw financiële tegenvaller

In het licht van de reis naar de Dutch Lions naar Scandinavië wacht de AFBN opnieuw een financiële tegenvaller als het team team niet afreist.

De bus voor de reis is inmiddels volledig betaald en het hotel is gereserveerd, omdat vanuit de staf de garantie kwam van een eigen bijdrage van de spelers. In werkelijkheid blijkt slechts een handvol spelers de financiële transactie te hebben voltooid.

“Dit hebben wij afgestemd met de bondscoach en zijn staf na het terugtrekken van DJL. Het is dus erg jammer dat wij nu alsnog te horen krijgen dat zij de bond geld laten uitgeven, terwijl de staf van Dutch Lions wist zelf niet mee te gaan naar Denemarken,” aldus een woordvoerder van de bond.

Indien de bus en het hotel moeten worden afgezegd is de bond daar geld aan kwijt. “En dat is geld dat we op dit moment ontzettend goed kunnen gebruiken om te investeren in de sport,” zo gaat het verhaal. “Helaas zijn de echte verliezers in dit verhaal de sport in Nederland in het algemeen en de spelers van Dutch Lions. Zij raken verwikkeld in een strijd waar je als speler helemaal niet mee bezig wil zijn.”

Er hangt nog een groter Zwaard van Damocles boven de bestuurders wanneer het team niet afreist naar Scandinavië. Volgens ingewijden kan de internationale federatie een ferme boete opleggen en een langdurige internationale diskwalificatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *