Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bondscoach weerlegt “ijsberg”-aantijging

Bondscoach Michael Williams heeft als een gebeten hond gereageerd op aantijgingen van de AFBN aan zijn adres dat de coaching staff het schip verliet met een naderende ijsberg in het zicht.

“Iedereen die ons kent, weet dat wij een programma willen opbouwen en ons niet laten leiden door winst of verlies,” zegt Williams. “Het probleem zit echter in de visie van de bond. De twee wedstrijden tegen Denemarken en Finland kun je winnen of verliezen. Daar haal je belangrijke info uit om verder te bouwen. Het probleem is alleen dat er na deze twee wedstrijden geen geld en geen plan is. Het is een uitzichtloze situatie.”

Williams zag de terugtrekking van de Dutch Junior Lions als een duidelijke ‘red flag’. “Het is een teken aan de wand dat je een succesvol en kansrijk team wegtrekt van een Europees Kampioenschap,” zegt de voormalig bondscoach. “Ook voor ons programma was het van vitaal belang dat de jeugd internationaal aan succes ruikt en bereid is de extra stap naar de Dutch Lions te maken. De kans om een generatie talentvolle jeugdspelers verder te ontwikkelen heeft een ferme deuk opgelopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *