Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Football aan zijden draadje als Dutch Lions niet speelt

American Football International komt deze ochtend groot naar buiten met een verhaal over de consequenties als de Dutch Lions geen team afvaardigen voor EK-duels tegen Finland en Denemarken.

Volgens een anonieme bron bij IFAF, die niet bij naam genoemd wil worden, kan de move duizelingwekkende gevolgen hebben. Zeker ook omdat de Dutch Junior Lions op het laatste moment werden teruggetrokken uit een internationale competitie.

De bron heeft het over een heftige boete en een internationale schorsing van vier tot vijf jaar. Of de schorsing zowel voor het nationale team als de clubteams geldt is momenteel onduidelijk.

De boete kan oplopen tot 50.000 dollar, maar de bron weet ook te vertellen dat het niet zo’n vaart zal lopen. “De boete is een maatregel om teams te dwingen hun verplichtingen na te komen en niet als middel om een sport de nek om te draaien in een bepaald land.”

Getuige de financiële situatie waarin de bond momenteel verkeert is elke boete een boete teveel. Zelfs een ‘lichte’ boete kan de boel zomaar de verkeerde kant op duwen. Het is dus van vitaal belang dat de jongens spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *