Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Blessuregolf tijdens speelronde 2

Getty Images

Het nieuwe NFL seizoen is nog amper van start maar diverse teams worden nu al geconfronteerd met blessures bij bepalende spelers. Nadat vorige week het voorlopig afscheid van o.a. Tyreek Hill inluidde was het dit weekend opnieuw raak. Gridiron zet de meest spraakmakende voor je op een rij. Fantasy Football liefhebbers dus opgelet!

Te beginnen met Drew Brees, quarterback voor de New Orleans Saints. Na een botsing met Aaron Donald bleek het niet langer mogelijk om de bal vast te houden. Nader onderzoek bracht een spierscheuring in Drew’s duim aan het licht waar een operatie voor nodig zal zijn.De hersteltijd voor een dergelijke blessure bedraagt 4 tot 6 weken. Zijn taken zullen in de tussentijd voorlopig worden waargenomen door Teddy Bridgewater.

Ben Roethlisberger van de Pittsburgh Steelers zag zich genoodzaakt de wedstrijd tegen de Seattle Seahawks te staken met een elleboogblessure welke hem blijkbaar al sinds oktober vorig jaar parten speelt zo bleek later. Een exacte tijdlijn is op moment van schrijven nog niet bekend maar een operatie word niet uitgesloten. Mason Rudolph viel niet onverdienstelijk in met 12 uit 19 voor 112 passing yards, twee touchdowns en een interception.

UPDATE 19:00 – Zojuist is bekend geworden dat een operatie noodzakelijk is en daarmee zit het seizoen erop voor de 37-jarige Roethlisberger.

De Steelers zagen daarnaast ook running back James Connor naar de zijlijn verdwijnen met een knieblessure. De ernst hiervan zal later vandaag bekend worden maar Jalen Samuels lijkt zich op te kunnen maken voor meer speeltijd in week 3.

Over running backs gesproken, de Kansas City Chiefs zien hun roster depth als sneeuw voor de zon verdwijnen nadat zowel Damien Williams als de onlangs aangetrokken Lesean McCoy uitvielen. Preseason revelatie Darwin Thompson mocht hierdoor de wedstrijd afronden. Wie volgende week echter aan de start staat zal moeten blijken. Wellicht zelfs Darrel Williams zoals eind vorig seizoen na eveneens een blessure van voorgenoemde Damien Williams.

De Philadelphia Eagles zijn wellicht aanvallend het meest getroffen nadat Dallas Goedert, Desean Jackson en Alshon Jeffery vroegtijdig de kleedkamer moesten opzoeken. Op dit moment lijkt het er echter op dat alle drie de spelers komend weekend weer op het veld kunnen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *