Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

McCarthy nieuwe hoofdcoach Dallas Cowboys

De Dallas Cowboys hebben een nieuwe hoofdcoach. Mike McCarthy, die ooit furore maakte bij de Green Bay Packers, gaat de Dallas Star voor in de strijd tijdens het volgende NFL-seizoen.

Het nieuws komt, nadat gisteravond al bekend werd dat Jason Garrett was ontslagen. De Cowboys deden er een kleine week over om een beslissing te nemen over het ontslag. Het wekt de indruk dat ze geen oude schoenen wilden weggooien, voordat de nieuwe schoenen binnen waren.

Met McCarthy haalt Dallas een bewezen aanvallende coach binnen de gelederen. Dertien jaar lang bepaalde hij het beleid bij Green Bay, het team waarmee hij tevens een Super Bowl won. McCarthy ging in deze jaren 125-77-2. Niet voor niets was hij daarom een gewilde kandidaat. Ook de Browns en de Giants hengelden naar zijn diensten.

Het ontslag van Garrett is een persoonlijke drama voor eigenaar Jerry Jones, die Garrett een gouden toekomst voorspelde. Bij de voormalig backup-quarterback van de Cowboys kwam de potentie er echter nooit uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *