Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFC: Vikings zet conference op z’n kop

De Minnesota Vikings spelen volgende week zaterdag in de NFC Divisional Playoffs tegen de San Francisco 49ers. De ploeg vocht zich zondagavond in overtime voorbij de New Orleans Saints: 20-26.

Kirk Cousins was de gevierde held bij de Vikings. Op het juiste moment wist hij te pieken door in overtime een diepe bal op Adam Thielen te mikken. Met de bal op de 2-yard lijn had de quarterback hierna weinig moeite om tight end Rudolph in de endzone te vinden.

Op de overwinning was niks af te dingen. De Vikes wisten quarterback Drew Brees voor het overgrote deel van de wedstrijd aan banden te leggen. Gevaar was er wel van N’Awlins zijde, alleen kwam dat gevaar voor een groot gedeelte uit de koker van back-up quarterback Taysom Hill. Hill gooide een bom voor 50 yards, ving een touchdown en liep zelf ook nog eens voor 50 yards.

Het was de tweede keer op rij dat New Orleans een play-off duel verloor in overtime.

Seattle naar Green Bay
In de andere NFC Wildcard wedstrijd had Seattle weinig moeite met Philadelphia Eagles. Alhoewel de ploeg zelf maar moeizaam in de aanval kwam, legde de verdediging de Eagles aan banden: 17-9.

De grote storyline was de hersenschudding van quarterback Carson Wentz. Wentz, die door blessures in het verleden pas zijn eerste play-off optreden mocht noteren, moest gedesillusioneerd het veld verlaten. Een klap op het achterhoofd bleek de dooddoener, waardoor backup Josh McCown het roer moest overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *