Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tennessee blaast Baltimore op

De Tennessee Titans hebben voor een grote upset gezorgd door het sterkste team uit de reguliere competitie te verslaan. Tennessee ging aan de hand van running back Derrick Henry naar een 28-12 overwinning op vijandig gebied.

De overwinning is opmerkelijk. In het reguliere seizoen won Baltimore nog met 21-0 van Tennessee. De ploeg die 33 aanvallende punten gemiddeld scoorde, kwam in eigen huis echter niet uit de verf.

De last van de nederlaag komt op de schouders van Baltimore quarterback Lamar Jackson. Twee cruciale fouten van de jonge spelbepaler leidden tot punten voor Tennessee. De ploeg van hoofdcoach Mike Vrabel wist Jackson bovendien een groot gedeelte van de wedstrijd aan banden te leggen. Vier keer probeerde Baltimore een fourth down. Zonder succes.

Derrick Henry kreeg 30 keer de bal in handen gedrukt en haalde daar bijna 200 yards mee (195). Quarterback Tannehill van de Titans hoefde daarom weinig magie te verrichten. Hij gooide slechts 14 keer met het leer, maar twee van die passes waren goed voor zeven punten.

San Francisco 49ers dominant
In de NFC plaatste San Francisco 49ers zich al eerder voor de Conference Championships. De Niners gebruikten de running game en defense als recept voor de overwinning. De week voorafgaand aan de wedstrijd werd al duidelijk dat de ploeg uit de Bay Area een aantal defensieve sterren terug zag keren op het veld na blessures. Die impuls vertaalde zich ook in de eindstand.

San Francisco won het thuisduel met 27-10 en hield Minnesota tot 193 aanvallende yards en zeven first downs. De ploeg moet volgende week tegen de winnaar van Green Bay Packers – Seattle Seahawks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *