Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Super Bowl LIV: 49ers – Chiefs

Super Bowl LIV wordt op 2 februari gespeeld in Miami tussen San Francisco 49ers en Kansas City Chiefs. Beide ploegen hadden weinig moeite met hun respectievelijke tegenstanders Green Bay Packers en Tennessee Titans.

De 49ers speelden het spel waarin ze al het hele jaar domineerden: de ploeg van coach Shanahan gaf quarterback Aaron Rodgers nauwelijks tijd om te gooien en gaf uiteindelijk met een sterke rushing game de nekslag. Running back Raheem Mostert vestigde een San Francisco post-season record met 220 rushing yards en vier touchdowns. De inmenging van quarterback Jimmy Garoppolo was beperkt. Hij hoefde maar acht passes te gooien voor 77 yards.

Kansas City Chiefs kende voor de tweede week op rij een moeizame start. In de Divisional Play-Offs ronde moesten ze nog een 24-0 achterstand overbruggen, tegen de Tennessee Titans was de grootste achterstand uiteindelijk 17-7. Ook deze wedstrijd raakte quarterback Patrick Mahomes als een diesel op stoom, waarbij zijn 27 yard run net voor halftime de doodsteek was. De Chiefs wisten uiteindelijk relatief eenvoudig uit te lopen naar 35 punten.

De twee ploegen staan op 2 februari tegenover elkaar in Miami. Voor Nederlandse volgers is er weer een fantastische Super Bowl Party in ‘Het Sieraad’ in Amsterdam. Kaarten voor deze party zijn verkrijgbaar via de ticketshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *