Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vraagtekens bij Jimmy Garoppolo?

Dat Jimmy Garoppolo slechts acht passes wierp tijdens de Conference Championship-wedstrijd tegen Green Bay Packers heeft opnieuw tot vraagtekens geleid of hij tot de elite-quarterbacks behoort.

San Francisco gebruikte tegen de Pack een zeer effectieve running game en een keiharde defense om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch lijkt iedereen vergeten dat Garoppolo alleen in het eerste kwart al (redelijk succesvol) vijf passes had afgevuurd. Wat was dan de reden voor Kyle Shanahan om de running game weer meer te gebruiken?

Het kan niet alleen liggen aan de effectiviteit van de running game. Het was immers Green Bay dat San Francisco op de opening possession een three-and-out bezorgde. Terugkijkend lijkt de ‘Roughing the Passer’-penalty op 2nd-and-6 het keerpunt. Garoppolo werd op de play laag onder de knie geraakt en dat moet de coaching staf toch nachtmerries hebben bezorgd. Ook bij Garoppolo ging deze klap op de knie niet in de koude kleren zitten. De plays hierna resulteerden in een simpele incompletion en een sack.

Pas na deze drive ging Shanahan over op de running game. 15 van de volgende 18 plays werden overgedragen aan de running backs. En met groot succes.

Shanahan moet gedurende de wedstrijd het besef hebben gehad dat hij Garoppolo tijdens zijn volgende wedstrijd wel degelijk nodig zou hebben en hem de meest veilige passing plays hebben gegeven. Garoppolo heeft immers bij een aantal wedstrijden tijdens het reguliere seizoen laten zien dat hij wel degelijk een grote wedstrijd naar zich toe kan trekken. Tegen een snelscorende Chiefs-offense kan de sleutel wel eens in het luchtruim hangen.

Wil je weten hoe Super Bowl LIV verloopt, kom dan met je footballvrienden naar ‘Het Sieraad’ in Amsterdam. Hier vindt de grootste Super Bowl Party van Nederland plaats. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 57,50! Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *