Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chicken wing record bij Super Bowl LIV

Amerikanen ‘wing-it’ tijdens Super Bowl LIV. American football-fanaten in de VS vinden kippenvleugeltjes het officiële Super Bowl food. Volgens de National Chicken Council worden er tijdens de komende editie van de finale een recordaantal van 1,4 miljard Chicken Wings geconsumeerd.

De Amerikanen eten daarmee 27 miljoen meer kippenvleugels dan vorig jaar. De Chicken Sandwich ging er tijdens die wedstrijd overigens als winnaar vandoor.

Bij de Super Bowl Party in ‘Het Sieraad’ in Amsterdam kun je all-you-can-eat-and-drink kaarten bestellen. Doe lekker Amerikaans en eet lekker mee!

Het is lastig voor te stellen hoe groot een berg met 1,4 miljard kippenvleugeltjes is, maar de NCC doet toch een poging om het te visualiseren. Als je alle wings naast elkaar op de grond zou leggen, dan zou je daar negen keer de kustlijn van Florida mee kunnen bedekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *