Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nooit meer 10 voor Giants

De New York Giants spelen nooit meer met nummer 10. Quarterback Eli Manning kreeg tijdens zijn afscheidspersconferentie te horen dat het team zijn rugnummer uit de roulatie haalt.

Eli Manning gaf er afgelopen seizoen na 16 jaar de brui aan. De quarterback, die twee keer in de Super Bowl wist te winnen van Tom Brady en de New England Patriots, wilde graag als lid van de New York Giants met pensioen.

De Giants zijn het enige team waar Manning ooit voor gespeeld heeft. De jongste telg van de Manning-familie werd oorspronkelijk gedraft door de San Diego Chargers, maar Eli maakte er van begin af aan geen geheim van dat hij niet voor deze organisatie wilde spelen. Manning werd hierop verscheept naar de Giants in ruil voor Philip Rivers. Door de komst van Rivers vertrok Drew Brees, toen quarterback in California, uiteindelijk naar New Orleans.

Alhoewel Manning statistisch gezien geen hoogvlieger was, wist hij wel twee Super Bowls achter de naam te schrijven. Tevens werd hij tijdens deze Super Bowls verkozen tot MVP. Hij is hiermee één van de vijf quarterbacks die dat gelukt is. Daarom wordt er nu al hevig gedebateerd of Manning over vijf seizoenen een one-ballot Hall of Fame selectie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *