Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoeveel verdient Super Bowl winnaar Kansas City?

De Kansas City Chiefs hebben -na een mooie inhaalslag- Super Bowl XLIV naar zich toe weten te trekken. De ploeg bezorgde hiermee hoofdcoach Andy Reid zijn eerste Super Bowl-zege. Bovendien werd quarterback Patrick Mahomes de jongste quarterback ooit om NFL MVP te worden (in 2018) en een Super Bowl-winnaar en MVP.

De zege betekent extra geld in het laatje voor de spelers. De premies liegen er namelijk niet om. Een speler van het winnende team in de Super Bowl kriijgt een bonus van de NFL van $124.000. Verliezers krijgen $62.000.

Ter vergelijking: Pro Bowl spelers die winnen krijgen $70.000. Pro Bowl verliezers krijgen ieder $35.000. Als je naar het huishoudboekje kijkt, dan is het beter een Pro-Bowl te winnen dan een Superbowl te verliezen.

Uiteraard hebben alle Super Bowl spelers ook hun Conference Final bonussen gehad. $56.000 als je wint, $31.000 als je verliest. Dit is allemaal natuurlijk zonder de bonussen die de spelers van hun eigen teams en sponsoren krijgen. De paycheck kan voor sommigen in de miljoenen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *