Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mahomes jongste Super Bowl MVP ooit

Patrick Mahomes is gisteren uitgeroepen tot Super Bowl MVP. Hij is hiermee de jongste quarterback die deze eer ten deel valt. Mahomes was 24 jaar en 138 dagen oud. De aanvalsleider van de Chiefs is de dertigste quarterback die tot MVP wordt gekroond in de geschiedenis van de eindstrijd.

Mahomes is niet de jongste quarterback die een eindzege behaalt. Die eer behoort nog steeds toe aan Ben Roethlisberger. ‘Big Ben’ was 23 jaar en 320 dagen oud toen hij Super Bowl XL naar zich toetrok.

Mahomes verrichte wonderen in het postseason. Drie keer leidde hij zijn team in de play-offs naar een overwinning na een achterstand van meer dan tien minuten. Hiermee zijn de Chiefs de eerste ploeg in de geschiedenis van de NFL die dat lukt.

De Chiefs zijn het dertiende team in de NFL dat nu meervoudige Super Bowl overwinningen achter de naam heeft staan. Er zat een recorddroogte tussen de twee overwinningen. 50 jaar en 22 dagen zitten er tussen de twee Vince Lombardi Trophies. Kansas City Chiefs won eerder een Super Bowl op 11 januari 1970 in New Orleans.

Door de overwinning van de Chiefs is aantal overwinningen door AFC- en NFC-teams na 54 edities nu totaal in balans. Beide conferences brachten elk 27 winnaars voort. Tien jaar geleden was die balans nog totaal anders, maar door de hegemonie van onder andere de New England Patriots is dit weer rechtgetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *