Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

President Trump blundert met aardrijkskunde

Hij zal niet de laatste zijn die het geografische foutje maakt, maar wel de meest machtige. De Amerikaanse president Donald Trump had gisteren de lachers op z’n hand, toen hij de nieuwbakken Kansas City Chiefs feliciteerde met hun Super Bowl overwinning.

Trump gaf aan dat hij trots was op het team en dat ze ook een mooi voorbeeld waren voor de hele staat Kansas. Het probleem daarmee: Kansas City ligt op de staatsgrens van Kansas en Missouri. Arrowhead Stadium ligt rechts van die grens en dus in Missouri. Trump feliciteerde dus de verkeerde staat.

Het duurde niet lang voordat Trump de tweet had hersteld. Toen was het echter te laat om de hoon van menig Amerikaan te kunnen vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *