Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bart Andrus coach in XFL

Oud Amsterdam Admirals coach Bart Andrus heeft het tot hoofdcoach geschopt in de XFL, die aanstaand weekend begint. De coach is echter niet aan de zijlijn te zien.

Andrus is namelijk de coach van het negende team in de XFL. Dit is een team dat niet in competitieverband uitkomt, maar dat spelers levert aan de overige acht teams als spelers op het roster geblesseerd raken. Aan Andrus de schone taak om dit team wedstrijdklaar te houden tijdens het seizoen.

Het concept van een schaduwteam (‘Team Nine’ in XFL-begrippen) is niet nieuw en stamt uit NFL Europe. Commissioner Oliver Luck licht toe: “Je wil dat spelers meteen in kunnen vliegen en wedstrijdklaar zijn als dit ergens op het roster noodzakelijk is.”

De XFL is dit seizoen te zien op FOX Sports. De sportzender kondigde dit aan tijdens de live show rondom Super Bowl LIV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *