Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Phantoms zorgt voor football aardbeving

Het hele land wachtte op een tropische storm, maar American football-minnend Nederland kreeg een aardbeving. Flevo Phantoms zorgde voor dé upset van de eerste competitieronde door regerend kampioen Amsterdam Crusaders met 17-10 te verslaan.

Ook voor de Cru viel er niets op de overwinning af te dingen: “De verdediging van de Phantoms kwam goed voorbereid. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld. We zijn dit seizoen met een compleet nieuwe selectie gestart en moeten de boel op de rit krijgen, maar voor een eerste keer hebben we het uitstekend gedaan. We hebben verloren door penalties en rookie mistakes.”

Quarterback Jasper Nijland laat op de officiële site van de Crusaders weten: “Het is even wennen, verliezen van Almere. Maar eerlijk gezegd ben ik er wel blij mee. Dit klinkt misschien gek, maar de Crusaders komen al jaren weg met het spel van een paar uitzonderlijke talenten die het spel maken. Dit jaar is dat helaas even anders. We moeten bouwen aan een nieuwe identiteit en hard werken voor de winst, maar ik heb daar eigenlijk wel zin in!”

Hoofdcoach Ronald Callenbach van de Phantoms laat op de officiële site van de AFBN weten trots op zijn ploeg te zijn: “We hadden slechts 22 spelers, vanwege vakantie en blessures, tegen een overmacht van 45 Amsterdamse spelers. Ik ben vooral erg trots omdat we weinig hebben weggegeven en iedere speler zich 100% heeft ingezet. De nieuwe spelers hebben in de game enorme stappen gemaakt. Het is de eerste keer dat de Phantoms senioren van de Crusaders winnen, dus dat voelt goed. Ik heb de spelers verteld te genieten van de winst, maar is pas de eerste game, dus laten we samen zorgen dat we van hieruit stappen kunnen maken. Ik geniet nog steeds een beetje na van de prestaties van ons team.”

Met de nederlaag van de Cru is er geen enkel team in Poule A met winst. Ook andere divisiegenoten Arnhem Falcons, Groningen Giants en Utrecht Dominators wisten immers niet te winnen. Lang blijft die stand niet intact; Crusaders speelt volgende week tegen Arnhem.

Groningen Giants verloor in eigen huis van 010 Trojans met 0-20, terwijl ook de Utrecht Dominators niet op het scorebord kwamen. De Dominators trokken op bezoek bij Hilversum Hurricanes aan het kortste eind. Beide ploegen staan volgende week zondag tegenover elkaar in de Gridiron Match of the Week.

Falcons verloor op eigen veld van Lelystad Commanders in de Gridiron Match of the Week.

Foto: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *