Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Puntloos Groningen na draak van een wedstrijd

De Groningen Giants zijn puntloos. Niet alleen op het scorebord, maar ook in het veld. Zondag reizen ze af naar Utrecht Dominators in de wetenschap dat ze aardig wat recht te zetten hebben. Notabene tegen het team dat ook nog geen punt gescoord heeft.

Groningen gaf afgelopen zondag de wedstrijd uit handen door flaters op special teams. Twee punts van de Groningse formatie verdwenen als een safety door de endzone nadat de snap over het hoofd van de punter was gevlogen. Een andere safety kwam tot stand, nadat een punt de eigen endzone niet uitkwam.

De special teams-unit wist vervolgens zelf een fieldgoal niet te raken. Daarmee kwam een zuur einde aan een hoopvolle serie van de Groningers, waarbij zelfs een aanvallende touchdown voor de thuisploeg werd afgekeurd.

De eerste aanvallende touchdown van 010 Trojans liet het special teams-zeer bij Groningen eens te meer zien. De korte aanvalsgolf kwam tot stand na een korte punt vanaf de eigen helft.

Was het dan allemaal kommer en kwel voor de Noorderlingen? Niet helemaal, want de verdediging wist onlangs de korte veldposities en aanvallende turnovers redelijk haar mannetje te staan en dat biedt hoop tegen een eveneens puntloos Utrecht.

De bezoekers uit Rotterdam scoorden weliswaar in het laatste kwart nog een touchdown via een lange run, maar toen was het kwaad allang geschiedt om nog een vuist te maken voor de Giants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *