Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MotW: Utrecht Dominators – Groningen Giants

Het was een kwelling om de gametape van Groningen en Utrecht te bekijken, maar toch verwacht Gridiron morgen spektakel bij het duel tussen Utrecht Dominators en Groningen Giants. Beide ploegen wonnen vorige week niet en hebben nog geen punt op het scorebord gezet. De noodzaak om te scoren is dus aanwezig.

Er valt weinig af te lezen van die eerste competitieweek. Beide ploegen mikten op de ground game om Storm Dennis en de tegenstander de baas te blijven. Beide ploegen lukten het echter niet een bres te slaan in de verdediging van de tegenpartij. Dat Utrecht Dominators dat niet lukte tegen één van de beste ploegen in Nederland (Hilversum) was tot daar aan toe. Dat Groningen faalde tegen 010 Trojans was een verrassing voor velen.

Nu zijn er verzachtende omstandigheden voor de Noorderlingen. De ploeg moest het na de eerste drive doen zonder running back Silvan Barelds met gescheurde kniebanden. In totaal raakte de groene formatie vier spelers kwijt aan blessures en was dat, gepaard met een totaal disfunctionerende punting game, te veel om de promovendus 010 te verschalken.

In de divisie van Groningen en Utrecht is nog niets bepaald. Alle teams uit de poule verloren vorige week, waardoor winst morgen de moraal kan laten kantelen. Beide ploegen trappen af om 14:00 uur aan de Manitobadreef.

Andere wedstrijden in de AFBN Eredivisie:
Arnhem Falcons – Amsterdam Crusaders (zaterdag 19:00 uur!)
Flevo Phantoms – Lelystad Commanders (zondag 14:00 uur)
010 Trojans – Hilversum Hurricanes (zondag 14:00 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *