Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trump wil NFL op tijd laten beginnen

De Amerikaanse president Donald Trump gaat ervanuit dat het aankomende seizoen van de NFL, ondanks de corona-crisis die de VS hard treft, gewoon op tijd kan beginnen. Ook in de andere nationale sportcompetities, waaronder de stilgelegde NBA (Basketbal) en NHL (IJshockey) kan volgens de president snel weer worden aangetreden.

Dat zou Trump volgens Amerikaanse media hebben medegedeeld in een conference call met de hoogste bestuurders van de vijf belangrijkste sportbonden in de VS (NFL, NBA, NHL, MLS, MLB). En dat moet allemaal gaan gebeuren in volle stadions. ‘Dat wil ik, maar dat willen de fans ook’, zei Trump later tijdens een briefing in het Witte Huis. ‘De mensen willen hun sporten weer bekijken. Ik kan ze geen datum geven, maar het zal niet lang meer duren.’

Hij lijkt daarmee niet bepaald op één lijn te zitten met Gavin Newsom, gouverneur van de staat Californië. ‘Ik reken er niet op dat dat er in deze staat in augustus alweer mensen in onze stadions zitten’ verklaarde hij tegenover NBC Sports. ‘We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn en we moeten geen dingen gaan beloven die we niet waar kunnen maken.’

Newsom houdt zich liever niet vast aan een eigen mening of belang, maar aan wat de experts hem mededelen. ‘Onze beslissing rondom de topsport zal afhangen van feiten, van artsen en medische experts, van hoeverre we in staat zijn om de curve te stoppen en van of er genoeg tests beschikbaar zijn om vast te kunnen stellen of het veilig is om weer te gaan sporten’, aldus de gouverneur van de thuisstaat van de 49ers, de Rams en de Chargers.

Inmiddels zijn er in Amerika al ruim 330 duizend mensen positief getest op COVID-19, beter bekend als Corona. Daarmee is het land absolute koploper in de wereld als het gaat om besmettingen, met zo’n vier keer meer positieve tests dan originele brandhaard China. Ook stierven er in totaal al meer dan 9,5 duizend Amerikanen aan het virus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *