Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brady doet boekje open over vertrek naar de Bucs

Drie weken nadat Patriots-icoon Tom Brady bekend maakte bij de Tampa Bay Buccaneers te hebben getekend, doet de quarterback op de website van The Players’ Tribune een boekje open over zijn beslissing om in Tampa te tekenen, en over zijn 20-jarige profcarrière tot dusver.

Brady geeft aan dat hij niks zou willen veranderen aan zijn 20 jaar in New England. ,,Het is een lange weg geweest, maar ik zou het absoluut niet anders over willen doen’’ geeft de 42-jarige Californiër aan. Wellicht niet verrassend voor iemand die zo’n succesvolle carrière heeft gehad, maar daardoor verrijst wel de vraag: kan Brady, weg van de Patriots en weg van hoofdcoach Bill Belichick, ook in Tampa nog eens boven zichzelf uitstijgen?

Hij legt uit waarom het tijd was om van club te wisselen. ,,Veranderingen horen nu eenmaal bij het leven van een atleet. Twintig jaar in dezelfde kleuren spelen was geweldig, maar brengt ook zijn eigen uitdagingen mee. Een bekend ritme is comfortabel en fijn, maar daardoor verlies je soms nieuwe en verfrissende ritmes uit het oog. Het één is niet beter dan het ander, ze zijn anders, dat is het.’’

,,Het zal anders zijn. Andere omgeving, andere coaches, andere spelers en andere programma’s. Maar ik heb er zin in, en ik ben bovenal gemotiveerd’’ vervolgt Brady, die duidelijk wil laten merken dat hij ervan overtuigd is ook in een andere omgeving een goede speler te kunnen zijn. ,,Ik wil het ook hier laten zien, voor mijn nieuwe teamgenoten en trainers.’’

Opvallend is dat in het artikel de naam van Bill Belichick niet één keer valt. Niet in positieve zin, maar ook niet als reden voor het vertrek van Brady, terwijl het gebrek aan leiderschap dat hem werd toevertrouwd volgens sommige bronnen aanleiding was om zijn geluk ergens anders te gaan beproeven. Toch lijkt hij daar zijdelings wel aan te raken, als hij vertelt over zijn eerste ervaringen in Florida.

,,Ik heb het welkom door mijn nieuwe team als enorm warm ervaren. Van mijn kant was het in ieder geval te gek om een nieuwe, jonge spelersgroep te leren kennen. Ze zijn bereid om naar me te luisteren en ze willen horen wat ik te zeggen heb. Het team heeft mij omarmd, en ik wil het team omarmen door te laten zien wat ik de Bucs kan brengen.’’

Het bericht van Tom Brady eindigt met een zin die de overstap naar de Tampa Bay Buccaneers vanuit zijn oogpunt wellicht het mooist toelicht: ,,I want to show everybody what I got.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *