Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aantal NFL-spelers lapt Corona-regels aan laars

Een aantal American footballers lijkt weinig op te hebben met de in Amerika geldende regels om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Ondanks allerlei wetten die in bijna alle Amerikaanse staten burgers – en dus ook NFL-spelers – verplichten om thuis te blijven, verschenen er vorige week toch beelden van spelers die buitenshuis trainden – en niet eens alleen.

Op woensdag verscheen een foto van Baltimore Ravens-spelers quarterback Lamar Jackson en wide receiver Marquise ‘Hollywood’ Brown en diens transfervrije neef, eveneens wide receiver, Antonio Brown. Uit de tweet van Hollywood bleek dat er gewoon getraind werd en op de bijgevoegde foto stonden de drie gebroederlijk met de armen over elkaars schouders naast elkaar. Niet bepaald conform de ‘social distancing’-richtlijnen dus.

Donderdag kwam daar een foto van Dallas Cowboys-quarterback Dak Prescott en de transfervrije wide receiver Dez Bryant overheen. Ook zij stonden, met drie anderen, gebroederlijk omarmd op een trainingsveld. Opvallend, zeker aangezien Dez Bryant hoopt op een contract bij de Cowboys en Dak Prescott in onderhandeling is over een contractverlenging bij diezelfde club.

De NFL is helaas echter niet uniek in het hebben van sporters die Corona licht lijken op te vatten. Zo werd de Rugbyprof Semi Kunatani in thuisland Fiji opgepakt omdat hij zich niet aan de verplichte zelfisolatie hield. Ook verschillende spelers én hoofdtrainer José Mourinho van de Engelse topvoetbalclub Tottenham Hotspur zijn gespot terwijl zij zich te dicht bij anderen bevonden in openbare parken.

En zelfs in Nederland lukt het niet iedereen om zich aan de simpele regels te houden. Profvoetballers Quincy Promes (Ajax, Nederlands Elftal) en Daishawn Redan (FC Groningen) zetten eind maart een filmpje online waarin ze vrolijk voetbalden op een Amsterdams voetbalveld. Daarin werden niet alleen de regels overtreden maar werd bovendien lichtzinnig gepraat over het virus en noemden de spelers zich de ‘Coronasquad’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *