Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

XFL slachtoffer van Corona

Het tweede leven van de eXtreme Football League duurde nog korter dan de eerste. Vince McMahon, die 8 februari 2020 nog vol goede moed aan het tweede avontuur van de professionele football league begon, is slachtoffer geworden van het Corona-virus.

De XFL moest in maart na vijf wedstrijdweken het hoofd bieden aan het dodelijke virus COVID-19. Onder de beperkende restricties mochten de spelers het veld niet meer op. Afgelopen vrijdag liet operations director Jeffrey Pollack iedereen weten dat het avontuur voorbij is en in 2021 ook niet meer terug komt. Alle personeelsleden zijn ontslagen en spelers hebben te horen gekregen dat ze een ander team kunnen opzoeken.

Vooral de Pittsburgh Steelers maken momenteel gebruik van de mogelijkheid om XFL-spelers aan zich te binden. De formatie, die meteen na het eerste XFL-seizoen veel plezier had van quarterback Tommy Maddox, heeft inmiddels zes ex-profs van de XFL binnengeharkt.

Los Angeles Xtreme won in 2001 het eerste en enige kampioenschap van de league, The Million Dollar Game, van San Francisco Demons. Oud-hoofdcoach Al Luginbill van de Amsterdam Admirals was hoofdcoach van het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *