Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Dr. Anthony Fauci ziet sporten in leeg stadion zitten

De geruchten waren er al langer, maar nu zegt ook de belangrijkste arts van Amerika het: er kan wellicht binnen afzienbare tijd weer gesport gaan worden, mits de stadions leeg blijven en de teams in een soort quarantaine zitten.

Dat zei Dr. Anthony Fauci in een interview op het sociale medium Snapchat. Fauci is al meer dan 35 jaar het hoofd van het Nationaal Instituut voor Allergieën en Infectieziekten (NIAID) en daarmee de belangrijkste autoriteit op het gebied van de bestrijding van het Coronavirus in de Verenigde Staten.

Zijn woorden lijken dus uiterst relevant, en Fauci denkt dat er best weer gesport kan gaan worden. ,,Er is wel een manier om dat te doen’’ denkt de 79-jarige arts. ,,De stadions moeten dan leeg blijven. De teams zet je in grote hotels daar waar de wedstrijden gespeeld moeten worden. En spelers en stafleden worden wekelijks getest om te zorgen dat ze elkaar niet infecteren, of hun families.’’

Fauci, die in Amerika geprezen wordt om zijn rustige uitleg van de Corona-maatregelen bij persconferenties waar president Donald Trump af en toe de nodige onzin uitkraamt, gaf bovendien aan zelf ook sportfan te zijn. ,,En ook ik wil ze graag weer zien spelen’’ besloot de arts optimistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *