Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook NFL-spelers besmet met Corona

Het zat er natuurlijk aan te komen, en nu is het bevestigd: twee NFL-spelers zijn besmet met het Coronavirus. Afgelopen weekend werd bekend dat Los Angeles Rams-center Brian Allen al een aantal weken het virus onder de leden heeft, donderdag kwam daar dezelfde diagnose overheen voor linebacker Von Miller van de Denver Broncos.

Allen is niet opgenomen geweest en maakt het goed, zo vertelt hij aan FOX News. ,,Het begon drie weken geleden. Ik werd wakker en kon helemaal niks ruiken, zelfs geurzout deed niks. Even later was ik ook mijn smaak kwijt, ik voelde met mijn tong alleen maar de binnenkant van mijn mond maar proefde helemaal niks meer.’’

Ook de hoofdcoach van de Rams, Sean McVay, liet zich uit over de toestand van mijn besmette speler. ,,Hij voelt zich goed, is gezond en is hard op weg weer de oude te worden’’ zei de 34-jarige oefenmeester tegen NFL.com. ,,Brian Allen heeft het ons gelukkig op tijd laten weten zodat we goed konden handelen en geen mensen onnodig aan hem hebben hoeven blootstellen.’’

Het nieuwste Corona-geval in de NFL, Von Miller, is ook nog altijd goedgeluimd. ,,Mijn humeur is perfect, ik ben nog steeds Von’’ verklaarde de 31-jarige linebacker tegenover 9News. ,,Ik ben gewoon de hele tijd thuis geweest, maar begon op een gegeven moment te hoesten. Ik dacht meteen aan mijn astma, maar volgens mij vriendin klonk het niet zoals gewoon.’’

Maar na meerdere malen via zijn vernevelaar medicijnen te hebben gebruikt, veranderde er weinig. ,,Mijn ‘personal assistant’ zei: ‘kom, we gaan je laten testen’. Terwijl ik me een dag later weer redelijk normaal voelde, kreeg ik twee dagen later toch het bericht dat ik besmet ben. Het is vrij bizar, ik zit in quarantaine in m’n eigen huis. Maar mijn humeur is goed, ik voel me niet ziek en heb geen pijn.’’

De twee zijn dus de eerste spelers, maar niet de eerste werkzame personen in de NFL met het virus. Op 19 maart maakte New Orleans Saints-hoofdcoach Sean Payton al bekend positief te zijn getest op COVID-19. Een week later werd bekend dat hij inmiddels weer virus-vrij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *