Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Burrow wint advies in bij Manning

Joe Burrow, de gedoodverfde ‘number one pick’ bij de aankomende NFL Draft, heeft een beroep gedaan op de ervaring van de eerste keus van 22 jaar geleden, Peyton Manning. De quarterbacks bespraken onder andere met elkaar wat het is om op jonge leeftijd een team te leiden, zo vertelde Manning bij ESPN.

,,Joe belde mij vorige week’’ citeert NBC Sports. ,,We hebben een goede verstandhouding sinds hij vorige zomer bij ons football-kamp aanwezig was.’’ Manning vertelde aan Burrow dat het eerste jaar bepaald niet makkelijk is voor de eerst gekozene, zeker omdat het team dat de eerste keus krijgt het jaar daarvoor laatste is geëindigd.

Voor Peyton Manning waren dat destijds de Indianapolis Colts, Joe Burrow gaat hoogstwaarschijnlijk aan de slag bij de Cincinatti Bengals. ,,Ik vertelde hem dat wanneer je als eerste gekozen wordt, dat dat gebeurt door een team dat die eerste keus helemaal verdiend heeft. Je gaat hiaten tegenkomen, bereid je er maar op voor.’’

,,Hij vroeg me ook naar de dingen die ik deed als rookie en hoe die hem zouden kunnen helpen bij zijn debuut in de NFL’’ vervolgt Manning. ,,Ik heb meer wedstrijden verloren in mijn eerste NFL-jaar dan in mijn hele high school- en college-carrière. Maar ik heb geprobeerd veel te leren dat jaar. Ik speelde elke wedstrijd. Jim Mora, mijn coach destijds, haalde mij er nooit uit. In het vierde kwart van die uitputtingsslagen leer je veel over wat het is om een quarterback te zijn.’’

Bovendien gaf Manning aan dat Joe Burrow zijn eerste seizoen op het hoogste niveau het beste kan zien als een marathon en niet als een sprint. Laatstgenoemde zal sowieso weer even moeten wennen aan de smaak van verlies, want in zijn laatste jaar bij de Louisiana State University leidde hij de Tigers na een perfect seizoen met een record van 14-0 naar het nationaal kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *