Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Draft: alle headlines in onze round-up

De NFL Draft van 2020 was één van de meest memorabele uit de geschiedenis. En niet omdat het spektakel groter was dan ooit, maar juist door de intieme sfeer die werd neergezet door het clubpersoneel in de eigen huiskamers te filmen. Maar tussen de gezellige familiekiekjes door werden er ook nog 255 spelers gedraft, we nemen je mee door de belangrijkste headlines.

Burrow zoals verwacht naar Bengals
De Cincinnati Bengals hadden dit jaar de eerste pick en verrasten niet met hun keuze. Zoals verwacht ging de voorkeur van de ploeg uit Ohio uit naar quarterback Joe Burrow, die met de LSU Tigers vorig jaar een perfect seizoen afleverde en het nationaal kampioenschap pakte.

Het is aan hem de taak om de nare nasmaak van het afgelopen Bengals-seizoen weg te spoelen in Cincinnati. De oranje-zwarten wonnen vorig jaar namelijk maar twee wedstrijden en eindigden het seizoen dus met een 2-14 record. Bovendien heeft Cincinnati al sinds 1990 geen play-off wedstrijd meer gewonnen, de langste droogte van alle teams in de NFL. Werk aan de winkel voor Burrow dus.

Miami draft Amerikaanse Arjen Robben
De tweede quarterback die gedraft werd was zoals verwacht Tua Tagovailoa. Met de vijfde pick in de eerste ronde kozen de Miami Dolphins voor de geboren Hawaiiaan als boegbeeld van hun team. Tagovailoa mag worden gezien als één van de grote talenten uit de draft van dit jaar, maar het is voor de Dolphins te hopen dat hij heel blijft.

De van Samoaanse afkomst zijnde quarterback had tijdens zijn college-carrière namelijk te kampen met een waslijst aan blessures en mag daarom best de Amerikaanse Arjen Robben genoemd worden. Ook de Nederlandse oud-profvoetballer had namelijk met regelmaat te kampen met blessures in zijn niettemin succesvolle carrière. Zeker is, dat als de voormalig Alabama Crimson Tide-footballer fit weet te blijven, hij van grote waarde gaat zijn in Miami.

Green Bay Packers oogsten onbegrip bij fans
De eerste grote verrassing in de draft kwam bij de 26ste pick in de eerste ronde. De Green Bay Packers verhandelden namelijk hun 30ste pick aan de Miami Dolphins om eerder te mogen kiezen en draftten vervolgens een quarterback in de persoon van Jordan Love. En dat terwijl de Packers met Aaron Rodgers nog een tweevoudig MVP en achtvoudige Pro Bowler op die positie in huis hebben. Een investering in de toekomst of niet, het optreden van de club kon op weinig begrip rekenen bij haar fans in de lage landen.  

,,De Packers-draft verloopt als iemand in de schuldsanering die een auto op afbetaling koopt’’ zo meent één van de fans. Volgens een ander verloopt de draft meer ,,alsof iemand met suikerziekte geen insuline koopt maar een sixpack Red Bull.’’ Een andere fan doet het hele proces vooral denken aan een recente uitspraak van Donald Trump: ,,als iemand met griep die een ontsmettingsmiddel wil injecteren.’’

Eagles draft back-up QB in de tweede ronde
En niet alleen Green Bay verraste met een quarterback. De Philadelphia Eagles kozen al in de tweede ronde namelijk Jalen Hurts, terwijl de quarterback van de laatste jaren Carson Wentz eerder dit jaar nog een contract voor vier jaar heeft gekregen in ‘Philly’. Toch hoeft Wentz zich geen zorgen te maken volgens General Manager Howie Roseman. ,,De keuze voor Hurts stond los van de contractverlenging van Carson Wentz, en die pick is dan ook geen bedreiging voor Carson’’ vertelde Roseman tegen ESPN.’

San Francisco 49ers druk aan de handel
De verliezende Super Bowlers San Francisco 49ers verhandelden in de vijfde ronde hun pick, samen met een derde ronde-pick aan de Washington Redskins, in ruil voor de offensive tackle Trent Williams. Het voedde de geruchten dat Joe Staley wel eens met pensioen zou kunnen gaan, en even later maakte de 35-jarige lineman inderdaad bekend zijn helm aan de wilgen te hangen. ,,Mijn lichaam vertelt mij dat het tijd is’’ zo verklaarde hij op Instagram.

De 49ers stonden overigens ook aan de andere kant van een ‘trade’. De Californiërs verkregen een pick in de vijfde ronde, maar moesten daarvoor running back Matt Breida afstaan aan de Miami Dolphins. Met hun pick in de vijfde ronde werd nog een offensive tackle gehaald, namelijk Colton McKivitz.

De fan-reacties in dit artikel komen uit de meest actieve WhatsApp-groep over American football van Nederland en België. Wil je ook lid worden? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *