Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trump en Goodell voor terugkeer Kaepernick

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt helemaal te zijn bijgedraaid in zijn mening over Colin Kaepernick. In een interview gaf hij woensdag te kennen dat hij vindt dat de quarterback, bekend – en sindsdien werkeloos – van zijn knielprotest in 2016, een tweede kans moet krijgen in de NFL.

,,Als hij het verdient, als hij nog goed genoeg is, dan moet hij die kans krijgen’’ aldus Trump. Overigens denkt het staatshoofd niet dat Kap bewust is uitgesloten: volgens hem is zijn niveau verslechterd en wilden clubs hem daarom niet meer hebben.

Het mag opvallend genoemd worden dat Trump zich nu expliciet uitspreekt voor een terugkeer van de voormalige 49ers QB, want tijdens een bijeenkomst in Alabama in 2017 noemde hij knielende spelers nog ‘sons of bitches die zo snel mogelijk van het veld gehaald moeten worden.’

Trump is overigens niet de eerste prominent die zich recent uitsprak voor een terugkeer van Colin Kaepernick. Nota bene NFL-commissioner Roger Goodell liet optekenen daar wel wat voor te voelen. ,,Als hij zijn carrière wil vervolgen dan moet er een team zijn dat hem wil hebben. Maar ik zou dat verwelkomen en juich clubs toe die beslissing te nemen’’ liet de hoogste baas van de NFL weten.

Het past binnen een recente trend binnen de NFL. Sinds de dood van George Floyd en de daarop uitgebroken protesten heeft de bond bijvoorbeeld ook al excuses gemaakt voor het niet eerder steunen van zwarte spelers en het afkeuren van politiegeweld. Bovendien heeft de NFL actie ondernomen om spelers te betrekken bij de aanpak van racisme binnen de league.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *