Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mahomes tekent contract van half miljard dollar

Patrick Mahomes heeft een tienjarig contract getekend bij zijn Kansas City Chiefs. De quarterback kan in totaal ruim 500 miljoen dollar gaan verdienen. Volgens zijn management is hij de eerste sporter ooit die zo’n waardevol contract tekent.

Zijn carrière is slechts drie jaar onder weg, maar hij is inmiddels tweevoudig Pro Bowler, Super Bowl-winnaar en -MVP, en gewoon één van de allerbeste quarterbacks in de league. Niet verrassend dus dat de Kansas City Chiefs, die hun eerste Super Bowl-overwinning in vijftig jaar grotendeels aan hem te danken hebben, hem liever niet zien gaan. Het vooruitzicht op omgerekend zo’n 450 miljoen euro moet hem incentiveren om nog tien jaar te blijven in Missouri.

,,Ik heb vanaf het begin gezegd dat Patrick één van de indrukwekkendste spelers is die ik ooit gescout heb’’ gaf de general manager van de Chiefs, Brett Veach, aan in een statement van de club op maandag. ,,Maar ik denk niet dat iemand had voorzien wat hij allemaal gebracht heeft naar onze club en de gemeenschap. Zijn vaardigheden zijn zo uitzonderlijk, en dat kunnen koppelen aan een goede persoonlijkheid is fenomenaal.’’

Lovende woorden dus, nu moet Mahomes het alleen nog even waarmaken. Als dat hem de komende tien jaar lukt, zal zijn naam definitief worden toegevoegd aan het rijtje van de grootste quarterbacks aller tijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *