Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lang trainingsprogramma Dutch Lions

De Dutch Lions gaan het komende seizoen een lang gezamenlijk programma afwerken. Dat blijkt uit twee mails hierover van de bond aan de clubs die in handen zijn van Gridiron. De eerste trainingsdag, waarvoor spelers zich vrij kunnen aanmelden, is op 30 augustus.

Voorheen werd er voor elke te spelen interland opnieuw een team gevormd. De net aangestelde Marcel Meijerink lijkt ervoor te kiezen het anders te doen, zo bleek al uit het speelschema van de competities. Daarin is namelijk expliciet rekening gehouden met trainingsdagen voor het nationale team. Net als speeldagen voor de Eredivisie en de data voor de Eerste Divisie zijn die eens in de drie weken ingepland.

Het is opvallend dat hiervoor gekozen is, want bij clubs lijkt weinig animo voor de vele aandacht voor het nationale team. Bovendien zijn de interlands die dit jaar gepland waren verschoven naar volgend najaar in verband met het coronavirus. Een hele lange aanloop dus, ten koste van een kort(er) seizoen van de Eredivisie-clubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *