Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Concept-speelschema Eredivisie bekend

Een hoop gesteggel binnen de AFBN de afgelopen maanden. Een kort seizoen of toch een lang seizoen? En voor welke competities? Die vragen lijken nu definitief achter de rug. De bond heeft het concept-wedstrijdschema naar de clubs gestuurd en de teams kunnen definitief aan hun voorbereiding beginnen.

Wat gelijk opvalt is dat teams slechts één keer in de drie weken spelen. De vaste speeldag is daarbij zondag, aanvangstijd 14.00 uur, met naar het lijkt een uitwijkmogelijkheid naar zaterdag 19.00 uur. Op dat laatste tijdstip staat vooralsnog één wedstrijd gepland, op 21 november tussen de Amsterdam Crusaders en de Flevo Phantoms.

De regerend Tulip Bowl-kampioenen uit Amsterdam, die eerder dit jaar hun twee gespeelde wedstrijden in het ‘coronaseizoen’ nog verloren, trappen het seizoen af in Groningen. Op 27 september moet een uitwedstrijd bij de Giants het begin vormen van een nieuwe succescampagne.

In de derde speelronde, op 8 november, volgt een replay van de Tulip Bowl van 2019 als de Cru het thuis opnemen tegen de Lelystad Commanders. Destijds eindigde die wedstrijd in een overrompelende 37-7 voor de Amsterdammers, dus in Lelystad loert men ongetwijfeld op revanche.

Dat geldt overigens ook al in de eerste speelronde. Dan nemen de Commanders het in eigen huis op tegen de Hilversum Hurricanes. Dat was in 2018 de apotheose van het Eredivisieseizoen, waarin de Flevolandse hoofdstedelingen ook al aan het kortste eind trokken.

Wat er ook gebeurt in het nu al historische seizoen 2020-2021, bij Gridiron blijf je op de hoogte. Met live verslagen op Twitter, streams en het laatste nieuws op de website hoef je niks te missen van het komende Eredivisieseizoen.

Speelschema eerste speelronde (27 september):
Utrecht Dominators vs. Arnhem Falcons
Groningen Giants vs. Amsterdam Crusaders
Lelystad Commanders vs. Hilversum Hurricanes
010 Trojans vs. Flevo Phantoms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *