Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fanzone: AFC East-fans zien hun teams niet in de Super Bowl

In de nieuwe rubriek ‘Fanzone’ komen NFL-fans uit de lage landen aan het woord over hun favoriete team. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen publiceren we een week lang voorbeschouwingen voor én door fans. Deze keer nemen drie fans hun teams uit de sterke AFC East onder de loep.

New England Patriots – door Bibi

In de AFC East zal het gaan tussen de Bills en de Patriots. Ik verwacht dat de één na laatste wedstrijd tussen Bills en de Patriots gaat uitmaken wie eerste, en wie tweede wordt in de AFC East. De play-offs halen zou dan ook gewoon mogelijk moeten zijn, maar of ze dan veel verder komen in de play-offs is maar de vraag. Je weet het natuurlijk nooit met Bill Bellicheck, en hoe de rest van het NFL-seizoen gaat lopen met covid-19. Maar plaatsing voor de play-offs is denk ik hoogst haalbare.

Of ik het leuk vind of niet, er moet gelet worden op Cam Newton. Blijft hij gezond dan zal het interessant zijn om te zien wat Josh McDaniels van de offense gaat maken.

Kyle Dugger had een goed trainingskamp, dus als hij het tempo van de NFL aan kan, zal hij zeker productief zijn. Uche en Keene zullen waarschijnlijk gelijk volop aan de bak moeten. Afwachten is hoe ze Asiasi als TE gaan inzetten, want door het ontbreken van de oefenwedstrijden is veel nog niet duidelijk.

Als we ervanuit gaan dat de Patriots altijd hun beste wedstrijden in de 2e helft van het seizoen spelen, dan is mijn verwachting 10-6. En als Cam vleugels krijgt en Bill iets uit zijn hoed tovert… 12-4.

Bibi’s voorspelling
Regular season: 10-6
Play-offs: exit wildcardronde

Buffalo Bills – door Patrick

De Buffalo Bills: het team wat vier keer op rij in de Superbowl speelde en ook vier keer als verliezer uit de strijd kwam.

In 2017 werd Sean McDermott als nieuwe headcoach aangesteld en kon de wederopbouw beginnen. Gaat Buffalo-native Brian Daboll het maximale uit zijn offensive weapons halen. En zet Leslie Frazier weer een ijzersterke defense neer? Gaat dit het jaar worden dat de Bills eindelijk weer de Super Bowl gaan halen?

Qua tegenstander sterkte hebben de Bills zeker een uitdaging met op papier qua tegenstanders het vijfde zwaarste seizoen van alle teams. Echter heeft de NFL wel meegedacht. De Bills spelen geen enkele keer tegen een team dat uit een bye week komt en spelen ook niet twee weken op rij aan de westkust, wat routines van spelers kan opbreken. Het zijn in ieder geval gunstige voorwaardes .

Josh Allen heeft nu alle wapens om het waar te gaan maken. Stefon Diggs is een topaanwinst. Samen met John Brown en Cole Beasley is dit een sterk receiving corp, waar ook een hoop fantasy owners blij van zullen worden. Verder vormen Devin Singletary, rookie Zack Moss en veteraan TJ Yeldon een mooi backfield. Waar Singletary het harde werk zal doen en Moss de ballen binnen zal lopen. Ik ben dus erg benieuwd naar de offensive plays dit seizoen.

Ook verdedigend staat het goed. Met TD White, met een mooie contract extension, Micah Hyde, Jordan Poyer en Josh Norman als nieuwe aanwinst hebben de Bills een sterke secondary. Voeg daar ook nog eens de front seven bij onder leiding van Tremaine Edmunds, en Leslie Fazier heeft alle mogelijkheden om het de tegenstanders knap lastig te maken.

De AFC east is up for grab en de Bills gaan hem pakken met een 11-5 record. We Billieve in een super bowl maar ik denk dat het maximum AFC championship game. Daarin verliezen we van de Chiefs. En dan wellicht een superbowl I repeat. Alleen de uitkomst zal nu in het voordeel van de Chiefs zijn.

Patrick’s voorspelling
Regular season: 11-5
Play-offs: exit AFC Championship-game

Miami Dolphins – door Stijn

In de AFC East zie ik de Dolphins tot een 2e of 3e plek komen. Het hangt er dan vooral vanaf hoe erg de Patriots bergafwaarts gaan, want na het vertrek van Tom Brady zijn zij de grote onbekende factor dit seizoen. De Fins zijn in ieder geval veel sterker geworden ten opzichte van het vorige seizoen en met Brian Flores aan het roer als hoofdcoach heb ik echt wel vertrouwen in een redelijk seizoen. Of we de play-offs gaan halen daarentegen… Nee, heel eerlijk, gewoon nee.

Tight End Mike Gesicki gaat hoe dan ook echt kunnen shinen denk ik. Nu een sterk verbeterde Offensive Line de QB (wie er ook zal starten) toch zeker wel 20-30% meer tijd kan geven gaan receivers meer ruimte krijgen en Gesicki kan daarmee echt een sterk seizoen neerzetten denk ik. Kyle van Noy gaat de defense dit seizoen waarschijnlijk aansturen en daarmee hebben de Fins echt een topper in huis gehaald.

De met de vijfde pick gedrafte quarterback Tua Tagovailoa gaat nog niet starten ben ik bang, maar gaat wel minstens 3 games spelen vermoed ik. Gaat nog niet spetterend zijn, zijn breakout season komt volgend jaar.

Stijns voorspelling
Regular season: 7-9
Play-offs: niet gehaald

Ook als fan met enige regelmaat je stem laten horen over jouw favoriete team voor onze rubriek FanzoneLaat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *