Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fanzone: ‘Pick #26, Jordan Love. De iPad vloog door de kamer’

In onze nieuwe rubriek ‘Fanzone’ komen NFL-fans uit de lage landen aan het woord over hun favoriete team. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen publiceren we een week lang voorbeschouwingen voor én door fans. Deze keer vertelt één van de meest gepassioneerde Green Bay Packers-fans van Nederland over de draft, het offseason en de verwachtingen voor het komende seizoen rondom zijn team.

Green Bay Packers – door Sicktus

Of ik een stukje wil schrijven voor Gridiron, een vooruitblik op wat dit seizoen gaat brengen voor de Packers? Sure, dat wil ik wel. Maar we kunnen niet vooruitkijken op dit op voorhand al rare seizoen, zonder kort terug te blikken op De Draft. De eerste ronde, pick #26: Jordan Love, QB, Utah State. En met die pick stond Packer Nation in een klap in lichterlaaie. Woede, onbegrip, frustratie, teleurstelling… Klein contextje doen? Ok. 

De meeste Packers fans zijn van mening dat na de prachtige #6 seed underdog Super Bowl run in seizoen 2010, de Packers in de jaren er na minstens nog een extra ring aan de vingers van AR12 hadden moeten toevoegen. Zeker de seizoenen 2011 en 2014 dreunen nog na, waarbij het absurde verlies tegen de Zeesperwers in 2014 veel Packers fans nog nachtmerries bezorgt. Hey, ik weet het, luxe probleem, de helft van onze vrinden in de NFC North heeft een prijzenkast die zo leeg is dat je ‘m met alle Helga Hoorns ter wereld nog niet gevuld krijgt, of zijn al blij als ze een keer de play-offs halen, maar toch….

Koppel dat aan het feit dat AR12 had aangegeven zeker nog een jaar of 5 door te willen, te willen eindigen als Packer, het feit dat met AR12 under center de Packers altijd kans maken en dat Packer Nation (terecht of onterecht) het gevoel had dat het enige missende stukje een goede receiver naast Adams was…. En dan ook nog eens in een draft die als beste WR draft sinds The Catch te boek stond. Het was dus voor de draft tamelijk duidelijk: we gingen een enorm goede receiver draften, we gingen een geweldig jaar tegemoet, we zouden de Lombardi terughalen naar Title Town en Aaron zou nog zeker 5 jaar onze onverschrokken magiër QB zijn – en alles was goed en vreedzaam en fijn in Kaasland. 

Pick #26, Jordan Love, QB. En daar vloog de iPad door de kamer. 

Hel en verdoemenis! Waarom? Geen WR, wel een QB. Niet alleen spatte het “nog een laatste puzzelstukje op offense en dan…” sprookje bruut uiteen, deze pick was ook een teken van Gutekunst & Co dat het tijdperk Rodgers…. Eindig was. Iets wat Packer Nation stiekem wel voelde aankomen, maar – net als met Favre destijds – gewoon nog niet aankon.   

En ja, Twitter werd een nog lelijkere plek dan normaal, in die afterdraft dagen… 

En nu verder…
Maar! Desalniettemin… Na een heel rouwproces van schok, woede, angst en een langzame maar heilzame weg naar acceptatie, staan we aan het begin van een nieuw seizoen. De 53 zijn bekend, these guys are Packers now, so I support them. En als Jordan Love over een jaar of 3 na een facemask penalty een Hail Mary dropt in Detroit, zal de wereld weer shinen en goed zijn. Gutekunst heeft in elk geval zijn toekomst als GM aan z’n Jordan Love pick gehangen en de man heeft er veel meer kijk op dan ik, dus in Gute we trust… For now.

Verwachtingen
Anyway, het aankomende seizoen…. Ik verwacht dat de Packers in jaar twee van Matt LaFleur’s systeem een beter team zullen zijn, maar dat het record minder zal zijn. De 13-3 was fraai, maar daar zaten best wat close games tussen. Tegen de Lions hebben de Packers letterlijk 0 seconden voorgestaan, maar wel twee W’s… It ain’t OVAH till it is OVAH…. Dat kunstje nog een keer herhalen lijkt me echter lastig haalbaar. En qua blessures waren de Football goden ons vorig jaar ook vrij gunstig gezind. Of dat ook dit jaar zo zal zijn, kunnen we alleen maar op hopen.  

Defensief zitten het qua pass rush zeer goed, de Smith Bro’s gaan dit jaar weer los en zullen ook van Rashan Gary flink wat hulp krijgen. Als je tegen de Packers als QB de bal langer dan 4 seconden in handen hebt, you better watch out… De secondary is sterk, zeker de starters. Raven Greene terug op S is ook een (onder de radar) belangrijke “aanwinst”. De run defense… Sja. Dat blijft een heel zwak punt. Benieuwd wat defensive coordinator Mike Pettine daar op heeft bedacht. Als hij het op dat vlak niet beter doet dit jaar, dan is ie aan het eind van het seizoen z’n baan kwijt. En interessant om te zien wat Kirksey op ILB kan betekenen (op de plek van de vertrokken Blake Martinez). 

Offensief verwacht ik verbetering, meer ritme, meer vastigheden en chemistry. We hebben weliswaar anderhalve receiver and a bunch of maybes, maar het MLF systeem gebruikt ook veel RBs en TEs als ballenvangers, dus ik denk dat dat wel…. Nouja. Goed genoeg zal zijn. Over RBs gesproken, met Jones, Williams en Dillon zit dat deel van de offense sowieso wel goed dit jaar. Op TE denk ik dat Big Bob Tonyan het jaar begint als starter, maar dat Jace Sternberger de pass catching TE rol krijgt, zeker naarmate het seizoen vordert. In diepe Fantasy Leagues met een grote bench zou ik ‘m vast stashen. 

Battle for the North
De strijd om de NFC North zal waarschijnlijk gaan tussen de Vikes en de Packers. Ik verwacht dat de Packers dat zullen winnen, vooral omdat de kern van het team gelijk is gebleven, waar de Vikings relatief veel rookies op belangrijke posities zullen moeten laten spelen. In een jaar zonder preseason games en een gemankeerd training camp, kan dat een belangrijk voordeel zijn. Ook de afwezigheid van een brullende paarse massa in US Bank Stadium is in het voordeel van de Packers. Ik kijk speciaal uit naar de coaches handshake tussen MLF en Zimmer na afloop, win or lose…. 

Ik verwacht dan ook dat de Packers als Kings of the North de play-offs in gaan. En dan? Dan is het een kwestie van get hot op het juiste moment. One and done? Of all the way? Wie zal het zeggen. Ik zet nu, insane optimism, gewoon in op Super Bowl or bust. 

Rookies & Player to watch
Ik had hier willen schrijven ‘Let op rookie Kamal Martin’, de 5th round pick die in camp een sterke indruk op ILB maakte en die direct al in de run defense zou kunnen helpen, maar hij is helaas zeker de eerste helft van het seizoen uitgeschakeld. AJ Dillon (RB) verwacht ik wel binnen de lijnen, maar nog niet in een heel grote rol. Deguara (TE) heeft veel potentie, maar daar verwacht ik in jaar 1 niet veel van, hij zal als een soort FB/TE hybride worden gebruikt, is de verwachting. Jordan Love verwacht ik niet te zien, sowieso omdat ik hoop dat AR12 gewoon heel blijft, maar ook omdat Tim Boyle vooralsnog op de QB chart op #2 staat. Van de rookies denk ik dan ook dat op dit moment Jon Runyan de grootste kans heeft om op de Oline bij te dragen. Geen sexy pick, I know. 

Player to watch voor dit seizoen… Op defense kies ik voor Za’darius Smith, die weer flink gaat huishouden. Ook Jaire Alexander gaat een dijk van een seizoen tegemoet. Op offense kies ik niet Lazard, maar MVS…. En eerlijk is eerlijk, dat is vooral omdat ik echt hoop dat ie z’n belofte gaat inlossen. Op special teams is het simpel, Tyler Ervin gaat een hoop mensen daar positief verrassen. 

Al met al ben ik dus best positief gestemd – en is dit stukje aanzienlijk minder zuur geworden dan DE allerbeste NFL-appgroep van de Lage Landen blijkbaar verwachtte…. GO PACK GO!

Sicktus’ voorspelling
Record: 10-6, Kings of the North
Play-offs: ja, we’re going to the Super Bowl baby! 

Ook als fan met enige regelmaat je stem laten horen over jouw favoriete team voor onze rubriek Fanzone, of meepraten in de ‘allerbeste NFL-appgroep van de Lage Landen’Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *