Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dolphins verslaan Jaguars in onderonsje Florida

In een vriendelijke burenruzie hebben de Miami Dolphins donderdagavond hun eerste overwinning van het seizoen gepakt. De Jacksonville Jaguars werden dankzij een wedstrijd lang ‘Fitzmagic’ met 31-13 eenvoudig opzijgezet.

Op voorhand werd het duel vooral aangeprezen als de strijd tussen de twee flamboyante quarterbacks. Aan de ene kant Ryan Fitzpatrick, nu uitkomend voor de Fins maar met touchdown passes voor acht verschillende teams recordhouder in de NFL. Aan de andere kant Gardner Minshew II, een pick in de zesde ronde van de draft in 2019 maar in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen opgebloeid, hopend de franchise QB van de Jags te worden.

Deze ‘battle of the facial hair’ gaat echter al gauw de kant uit van de baard uit Miami. Al na zeven minuten, in het eerste balbezit van de wedstrijd, zet Fitzpatrick zijn Dolphins met een kort passje op Preston Williams op voorsprong. Het eerste kwart wordt gecompleteerd met een 1 yard touchdown run van Jordan Howard, waardoor Minshew en de zijnen tegen een vroege 14-0 achterstand aan kijken.

Het is het begin van het tweede kwart wanneer de Jaguars wat terug weten te doen. Met 11 yard run van James Robinson wordt de spanning in de wedstrijd teruggebracht. Even later zijn het toch weer de Dolphins die het heft in hand nemen als Mike Gesicki met nota bene zijn enige pass reception van de avond er voor zorgt dat er al voor rust drie touchdowns op het bord staan voor Miami.

Ook in de laatste kwarten houdt de ‘Fitzmagic’ aan als de quarterback onder andere zelf nog een touchdown binnenloopt. Ondanks een late touchdown van de zijde van Jacksonville (1 yard James Robinson run) wordt het niet meer spannend. Een benutte field goal, de enige van de wedstrijd, brengt het eindtotaal van de Miami Dolphins op 31, tegen 13 voor de Jacksonville Jaguars.

Beide teams komen daarmee op een 1-2 record na drie wedstrijden. Waar de Dolphins volgende week een loodzware thuiswedstrijd spelen tegen de Seattle Seahawks biedt de uitwedstrijd bij Joe Burrow’s Cincinnati Bengals voor de Jaguars wellicht meer perspectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *